Met meerdere mensen samen een huis kopen in het buitenland

U wilt een huis kopen in het buitenland? Maar u weet nu al dat u hier niet altijd zult zijn en u hikt aan tegen de hoge kosten? U kunt dan een woningen samen met bijvoorbeeld 1,2 of 3 andere mensen het huis kopen en zo de aanschafkosten delen en de jaarlijkse kosten verdelen.

  • Stem ook van te voren zo veel mogelijk vaste momenten af. Wie verblijft in het huis in welke week? Leg dit bij voorkeur vast voor meerdere jaren. Zo voor komt u discussie, zeker als u met familie of vrienden samen koopt is dit wel zo handig om geen gedoe over te krijgen.

  • Wilt u het huis ook verhuren aan derden voor extra inkomsten? Vind dan ook medekopers die hier hetzelfde over denken. Kies dan tevens een huis die zich goed leent voor verhuur en waar u locale beheerders voor kunt vinden.

  • Probeer over alles vooraf goede afspraken te maken, als dit allemaal goed matcht is samen kopen een stuk minder spannend.

  • Maak vooraf goede afspraak over verkoop in de toekomst. Hoelang wilt u allen het huis aanhouden? Wat spreekt u af als 1 partij wilt uitstappen en de rest niet?

  • Leg goed op de regelgeving per land. Sommige landen moet u verplicht de hypotheek overnemen van de vorige eigenaren, bij andere kavels kunnen hoge rekeningen openstaan van de waterleiding of stroom. Zo heeft elk land zijn specifieke gekkigheden. Laat u ook informeren over belastingen en notariszaken.

  • Via het platform van Cazos kunt u in contact komen met mensen die ook samen een huis in het buitenland willen kopen.

Vorige
Vorige

Woning kopen in het buitenland? Dit is onze Checklist met handige tips

Volgende
Volgende

Voordelen van lange termijn huren in plaats van een huis kopen in het buitenland